Mono- of eenpersoonsgebakjes
Eenpersoonsgebakjes zijn super handig. Je hoeft niet te snijden, iedereen kan zelf zijn eigen gebakje uitkiezen en pakken en het staat ook nog eens enorm gezellig op tafel. Hieronder een greep uit de mogelijkheden:



- Slofjes: Dit oer-Hollandse gebak is bij veel mensen favoriet. Knapperig en bros, een beetje “chewy”, gebakken met amandelspijs en met een topping naar keuze.
– met aardbeien en verse banketbakkersroom, de klassieker!
– met (zoute) karamel
– met citroen-meringue
– met appel en verse banketbakkersroom (soort appeltaart-smaak)
– met mascarpone-room en verse frambozen
– met bosvruchten
…en meer.



- Tartelettes: een knapperig “bakje” met een vulling naar keuze. Dat omschrijft een tartelette het eenvoudigst. Er zijn, ook hier, eindeloos veel variaties mogelijk. Deze tartelettes zijn verkrijgbaar in mini-formaat (zo’n 6 cm doorsnee) of als eenpersoonsgebakjes (zo’n 8 cm doorsnee).
– citrus curd (citroen, limoen of sinaasappel) met meringue
– citruscrème
– verse banketbakkersroom en vers fruit (klassieker)
– pistache/framboos en mascarpone
– allerlei soorten fruit: appel, peer, banaan, mango. Er is van alles mogelijk.
– chocolade (puur, melk, wit). Bijvoorbeeld puur met framboos, wit met pistache, of melk met een stukje brownie.
– met vanille panna cotta
…en meer.



- Soezen: aah soezen, zoooo lekker! Ik bak het liefste tijgersoezen, met een knapperig dakje dus. Verkrijgbaar in hap-slik-weg formaat, maar ook in groot formaat, die echt als gebakje tellen, of als éclair; de langwerpige soes. Ook hier weer veel variatie mogelijk.
– met slagroom, uiteraard!
– met witte chocolade “whipped ganache”
– zoute karamel soezen
– met pistache en frambozen
– citroen meringue
– Paris-Brest (met hazelnoten of pistache bijvoorbeeld)
– blauwe bessen en mascarpone
– met banketbakkersroom en een crème erbij, bijvoorbeeld sinaasappelsmaak
…en meer.
Ik bak soezen/éclairs het liefste alleen op de dag zelf, dan zijn ze écht het allerlekkerst. - Lamingtons
Deze Australische lekkernijen zijn in Nederland niet zo bekend, maar ze zijn een must-try voor chocolade- en kokosliefhebbers! Een zachte biscuit gevuld met frambozenjam, omhuld met een laagje chocolade en door kokos gerold. Heel bijzonder en bijzonder lekker! Ook verkrijgbaar als hele taart.
Zoals je kunt zien, staat er vaak “…en meer” vermeld. Het is simpelweg onmogelijk om alle mogelijkheden hier te beschrijven. Staat jouw favoriete smaak er niet bij, wil je een ander gebakje, of zoek je iets anders dan gebruikelijk? Neem gerust contact met me op, deel je wensen, en ik ga er met plezier mee aan de slag!