Taart
Taart komt in vele vormen: luchtige biscuits, verrukkelijke vullingen, vers fruit, elegante toefjes, smakelijke drips of een verfrissende crème. Voor elke speciale gelegenheid is er een perfecte taart!
Bekijk hieronder alle opties.
Biscuittaarten (laagjestaart)
Deze taarten worden het vaakst gebruikt als de klassieke verjaardagstaarten, al mag je dat natuurlijk helemaal zelf weten! De lagen biscuit zijn er al in vele varianten, en de vullingen des te meer. Ik heb hieronder een lijst met voorbeelden, maar neem gerust contact met me op als jij andere wensen hebt!
– Chocoladetrio: deze taart bestaat uit 3 soorten chocolademousse; puur, melk en wit. Op een bodem van chocoladebiscuit met een krokant laagje met (of zonder) hazelnoten.
– Pistache-framboos: het blijft een klassieke combinatie en komt in bijna alle patisserie terug. Deze taart bestaat uit pistache biscuit en heeft allerlei framboos accenten met mascarpone.
– Blauwe bessentaart: heerlijk, zacht vanille biscuit met blauwe bessen.
– Fruitige taart: zacht vanille biscuit met (bijvoorbeeld) aardbeien. Een zacht en lieflijk taartje
– Death by chocolate: kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Chocolate all over! Chocolade biscuit, chocolade vullingen en chocolade versiersels.
– Baileys aardbeien Pink Velvet: deze kan met of zonder Baileys gemaakt worden. Het is een roze variatie op een red velvet, met aardbeienmousse en aardbeien confit.
– Wintertaart: deze laagjestaart schreeuwt “Winter” in al zijn elementen. Warme specerijen en sinaasappel in het biscuit, gestoofde appeltjes in kaneel als vulling en een witte-chocolade-mascarpone crème erbij. Perfect voor de Kerst-koffie-visite!
– Sheetcake: een 1laags taart, meestal vierkant of rechthoeking met een zachte crème mousseline of Zwitserse botercrème bovenop. Deze kan in verschillende kleuren gemaakt worden. Makkelijk voor grote gezelschappen, omdat deze taart makkelijk te snijden is.
Andere taarten
– citroen(-meringue) taart: ik maak een gebakken citroentaart, die door deze bereiding een zijdezachte vulling als resultaat heeft. Deze kan zowel met als zonder de bekende Italiaanse meringue.
– Slagroomtaart: klassiek en tijdloos. Zacht biscuit, heerlijke, verse banketbakkersroom, slagroom en vers fruit.
– Sneeuwster: lekkere “retro” taart, erg populair met Pasen! Zacht biscuit, tot de nok toe gevuld met slagroom en advocaatroom. De advocaat wordt ook in huis gemaakt, met vodka. Deze maakt de advocaat wat zachter. Dit is de patisserie-versie van het bekende glaasje advocaat-met-room
– Hummingbird: deze taart is een ware sensatie en ongekend lekker! Van oorsprong een Jamaicaanse taart, die zijn basis heeft in banaan, ananas en pecannoten, met een roomkaas-limoen glazuur.
– Schwarzwälder Kirschtaart: deze klassieker van chocoladebiscuit, kersen, slagroom én een slok Kirsch is echte luxe
– Red Velvet: nog een klassieker; rode chocoladebiscuit met een frisse roomkaascrème.
– Honingtaartjes: deze taart wordt gebakken met honingkoeken, die na het vullen juist even moet staan, zodat hij lekker zacht wordt. Deze honingtaartjes kunnen op allerlei manieren worden vormgegeven (cijfer, hartje, kerstboom, paashaas, bloem, etc). Er gaat een heerlijke roomkaas vulling tussen, evenals bijvoorbeeld frambozencoulis, lemoncurd of iets anders naar wens.
– Jamaicaanse gembercake met vanille saus; eentje voor de wintermaanden. Deze cake is doordrenkt met warme specerijen en melasse, dat hem ook wat pittig maakt. Met de vanille saus (of ijs, dat kan natuurlijk ook) wordt dat weer wat uitgebalanceerd.
…en meer.










Heb jij een favoriete taart of een specifieke smaak waar je dol op bent? En zie je die niet in mijn assortiment staan? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik ga graag aan de slag om jouw wensen om te zetten in een heerlijke taart die aan al jouw verwachtingen voldoet!